İklimlendirme sistemlerine olan talep, inşaat sektörünün büyümesi ve küresel artan harcanabilir gelirler ile artmaktadır. Dünya genelinde iklimlendirme ekipmanlarına olan yüksek talebe katkıda bulunan bir diğer önemli faktör de iklim değişikliğidir. Artan sıcaklıklar ve öngörülemeyen iklim koşulları nedeniyle, birçok müşteri iklimlerindirme ekipmanlarını faydalı bir yatırım olarak görmektedir. Ayrıca, konfora yönelik artan müşteri eğilimi, iklimlendirme sistemlerine olan talebi artırmıştır.
Küresel iklimlendirme sektörü 2021 yılında 319 milyar dolarlık büyüklüğe sahip iken 2026 yılına kadar yıllık ortalama %8,4’lükbir büyüme oranı ile sektörel büyüklüğünü 477 milyar dolara ulaştıracağı öngörülmektedir. Küresel iklimlendirme pazarında önde gelen ülkeler arasında Çin, Almanya, ABD, İtalya ve Japonya yer almaktadır. Artan kentleşme ve enerji verimli iklimlendirme sistemlerinin ortaya çıkışı, pazar büyümesini yönlendiren faktörlerdir. Ayrıca, dünya genelinde hükümetler teşvik, destek ve indirim programları sunarak enerji açısından verimli iklimlendirme sistemlerinin benimsenmesini ve kullanımını yaygınlaştırmaya destek vermektedir.
Birçok endüstride görüldüğü gibi COVID-19 salgını iklimlendirme sektörünü de etkilemektedir. Bu bağlamda son kullanıcı bazında satışlarda endüstriyel ve ticari iklimlendirme ürünlerine yönelik talepte düşüş görülmekte iken tüketiciye yönelik ürünlerde ve bakım gibi satış sonrası hizmetlerde artış görülmektedir. Sektör pandeminin etkilerini 2020 ve 2021 yıllarında hissetse de 2022 yılında pandemiye karşı alınan önlemler sayesinde global ticaretin tekrar artması sektöre de yaramıştır ve sektörde toparlanma gözlemlenmiştir.