COVID-19 salgını, küresel mobilya pazarını sayısız şekilde etkilemiştir. Talep dalgalanmaları, malzeme kıtlığı, nakliye kesintileri ve e-ticaret çözümlerine verilen önem, hem perakendeci hem de tüketici davranışlarını etkilemiştir. Mobilya sektörü birçok alanda, özellikle de yeni kısıtlamalara ve ihtiyaçlara hızla uyum sağlayabilen perakendeciler için yüksek satışlara olanak sağlamıştır. Bunun sebebi evlerde geçirilen sürenin kısıtlamalarla birlikte artması ve insanların evlerindeki eksiklere daha çok odaklanmasıdır. Pek çok işletme ve tüketici normal faaliyetlerine dönmeye başladıkça işler normale dönmeye başlamıştır, ancak pandemi sırasında yapılan birçok değişiklik ve iyileştirme önümüzdeki yıllarda sektörü etkilemeye devam edecektir.
Küresel mobilya pazarının, artan inşaat yatırımları ve gelişmekte olan ülkelerdeki yüksek ekonomik büyüme ile önümüzdeki dönemde pozitif büyüme göstermesi beklenmektedir. Bu büyümenin büyük bir kısmının, hızla gelişen ekonomileri ile Çin ve Hindistan gibi Asya pazarlarından geleceği öngörülmektedir. Artan harcanabilir gelirler, değişen yaşam tarzları ve teknolojik inovasyonların küresel mobilya endüstrisindeki büyümenin arkasındaki itici güçler olacağı düşünülmektedir.
Mobilya satışlarının içinde konut pazarının payı, ticari pazara kıyasla daha büyüktür. Mobilya satışları içerisinde yaklaşık %60’lık kısım konut pazarından (mutfak, oturma odası v.b.) oluşmaktadır.
Küresel mobilya üretimi 2021 yılında 634 milyar doları aşmıştır. Sektörün 2026 yılına kadar yıllık ortalama %8,2 büyüyeceği, 2026 yılında büyüklüğünün 940 milyar dolara ulaşması beklenmektedir. Küresel markette en büyük pay sahibi %43 ile Asya Pasifik bölgesidir. Asya Pasifik’i %24,9 ile Batı Avrupa ve %20,1 ile Kuzey Amerika takip etmektedir. 2021-2026 yılları arasında yıllık ortalama %15,4 büyüme oranı ile Afrika’nın en hızlı büyüyecek pazar olacağı tahmin edilmektedir. Mobilya sektörü üç farklı kategoride incelenmektedir: Ev mobilyaları ve mutfak dolabı marketin %51,7’sini oluştururken; ofis mobilyaları %31,7’sini , şilteler,panjurlar ve gölgelikler %16,6’sını oluşturmaktadır.