2020'ye kadar global tüketicilerin yüzde 50'sinden fazlası “orta sınıf” olarak kabul edilecektir. Lüks ürünler sektörlerinin bu yükselen sınıfa uyum sağlamak için önemli ölçüde büyüyeceği tahmin edilmektedir. Bu pazara, yüksek geliri olan milenyaller ve Z-jenerasyonu hâkimdir ve bu kuşaklar gelişmekte olan piyasaların yükselen ekonomileri içerisinde çok belirgindir. Her biri yaklaşık 1,4 milyarlık toplam nüfusları ve orta sınıfa dâhil ortalama 400 milyon şehirli nüfusları ile hem Çin hem de Hindistan bu konuda markalar için çekici pazarlardır, ancak her ikisi de derinlemesine pazar bilgisi gerektirmektedir.
Çin, Euro Bölgesi ve ABD gibi büyük pazarlardaki ekonomik büyümenin son zamanlarda yavaşlamasına rağmen, lüks ürünler pazarı büyüme göstermeye devam etmektedir. ABD'nin son zamanlarda korumacı ticaret politikaları benimsemesi, uygulanan maliye ve para politikaları ve kısıtlayıcı ticaret politikası, daha yüksek fiyat seviyelerine ve buna bağlı olarak azalan tüketici harcamalarına, ve küresel tedarik zincirlerinin bozulmasına neden olmaktadır. Brexit'in sonucunun yarattığı belirsizliğin (İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma stratejisi), Avrupa başta olmak üzere birçok diğer ülkeye de etki edeceği beklenmektedir. Küresel lüks pazarının geleceğini etkileyen diğer faktörler arasında dijital devrim ve teknolojinin etkisi de sayılabilmektedir.
Küresel mücevherat sektör büyüklüğü 2019 yılı için 365 milyar dolar olarak ölçümlenmiştir. Mücevherat sektörü 316 milyar dolarlık büyüklüğe sahip kıymetli mücevherat ve 49 milyar dolarlık taklit mücevherat olmak üzere iki alt başlıkta incelenebilmektedir. 2024 yılına kadar cari fiyatlarla yıllık ortalama %5,2 büyüyeceği öngörülen sektörün, beş yıl sonra 470 milyar dolarlık bir endüstri olacağı tahmin edilmektedir. Çin %30’luk payı ile bu pazardaki en büyük oyuncu iken, onu %20 ile ABD ve %19 ile son yıllarda hızlı şekilde büyüyen Hindistan takip etmektedir.