Havacılık ve savunma endüstrisinin yeni teknolojiler ve çözümler geliştirmek, yeni pazarlar yaratmak ve büyüme fırsatlarını genişletmek için inovasyona odaklanması beklenmektedir. Yeni teknolojilerin ve süreçlerin hızlı gelişimi ve ticarileştirilmesi, verimliliği artırabilir ve maliyetleri azaltabilir. Dünya 2022'ye girerken, ticari hava yolculuğu ve müşteri siparişi etkinliğindeki eğilimler, sektör için olumlu bir işaret olan COVID sonrası için oluşan önceki beklentilerden çok daha iyi durumdadır. COVID aşılarının küresel dağılımı, hava yolculuğunun normalleşmesine yönelik oldukça önemli bir adımdır. Ancak mevcut makroekonomik eğilimler, küçük ve orta büyüklükteki uçaklar için olan talebin, COVID öncesi seviyelere ulaşmak için toparlanmaya devam edeceğini göstermektedir. Dar gövdeli uçaklara odaklanan uçak üreticileri, bu hareketli talepten yararlanmak için iyi bir konumda gözükmektedirler. Hava yolculuğu hacimleri artık 2020'de görülen en düşük seviyelerin oldukça üzerindeyken, satış sonrası (yan sanayi) gelirler, hava trafiğinin toparlanmasıyla 2022'de güçlü bir şekilde toparlanabilir.
Savunma sanayii, ticari havacılık endüstrisine kıyasla COVID-19'un küresel etkisinden çok daha fazla yalıtılmış durumdadır. Özellikle Azerbaycan-Ermenistan ve Rusya-Ukrayna savaşları bölgedeki devletlerin savunma sanayiine yaptıkları yatırımın artmasına neden olmuş ve dikkatleri Orta Doğu’dan alıp Doğu Avrupa’ya çekmiştir. Askeri projeler stratejik bir öncelik olmaya devam ettikçe ve ülkeler ordularını daha da güçlendirdikçe, savunma pazarlarının istikrarlı kalması beklenmektedir. Sektördeki paydaşların, iç ve dış pazarlarda, özellikle insansız askeri savaş uçakları, siber ve istihbarat ile ilgili çözümler ve hipersonikler olmak üzere, yüksek kaliteli askeri teçhizata yönelik güçlü bir talepten faydalanmaları beklenmektedir.
Özel sektör inovasyonu, uzayın endüstrilere ve kuruluşlara ekonomik olarak yaratacağı potansiyel değeri artırmaya devam edecektir. Ayrıca, yeni teknolojiler, gelişen iş modelleri ve artan satın alma ve birleşme faaliyetleri muhtemelen dijital ve operasyonel verimliliğe geçişi daha da hızlandıracaktır. Özellikle dijital iş parçacığı ve akıllı fabrika, pazara sunma süresini hızlandırabilen ve döngü sürelerini azaltabilen bir dizi verimlilik ve üretkenlik artırıcı teknoloji sunmaktadır. İnovasyona odaklanan firmalar muhtemelen önümüzdeki yıllarda daha iyi konumda olacaktır.
Küresel savunma harcamaları 2021 yılında 2,1 trilyon doları aşmıştır. Önümüzdeki dönemde de hali hazırdaki politik gerginlikler nedeniyle bu harcamaların daha da artması beklenmektedir. Savunmanın yanı sıra uzay teknolojilerine de istikrarlı yatırımlar yapılmakta ve sektörün bu tarafı da gelişimine devam etmektedir. Savunma sanayiinde Ar-Ge faaliyetlerinin artmasına ABD öncülük etmekle birlikte, Çin, Fransa, Hindistan, Japonya, Orta Doğu ülkeleri ve İngiltere onu takip etmektedir.
Küresel uçak ve uzay aracı üretimi büyüklüğü 2021 yılında 851 milyar dolar seviyelerinde iken yıllık ortalama %4,0’lık büyüme ile 2030 yılında 1,2 trilyon dolar seviyesinin üzerine çıkacağı öngörülmektedir. 2021 yılında %51’lik pay oranı ile Kuzey Amerika en büyük pazardır. Asya Pasifik’in ise 2030’a kadar yıllık ortalama %7,3 büyüyerek en çok büyüyen pazar olması beklenmektedir.