Kenya’nın Machakos bölgesi valisi Alfred Mutua, Symorimau sakinlerinin sayısız kirlilik şikâyetinden sonra Endmor Çelik Fabrikaları’nın derhal kapatılması talimatını verdi. Vali, “Solunum sistemleri kirlilikten etkilenen halkımızı, Korona virüsü salgınının yaşandığı bu zor zamanlarda daha da tehlikeye sokan duruma karşı korumak amacıyla Machakos Bölgesi Yönetimi, önerilen önlemler karşılanıncaya kadar söz konusu şirketin işletme ruhsatını askıya almıştır." açıklamasını yaptı.
Şirket, ancak Ulusal Çevre Yönetimi Otoritesi ve Machakos Bölge Yönetimi’nin olurunu almak üzere meslekle ilgili Sağlık ve Güvenlik Standartları ve protokolleri uygulandıktan sonra üretime yeniden başlayabilecek.
Şikâyetler medyanın da dikkatini çekti ve Citizen TV’nin fabrikadan kaynaklanan sağlık riskini ekranlarda göstererek olayı kamuoyunun gündemine getirmesine neden oldu. Bir bölge sakini, TV kanalı haberinde Endmor Çelik Fabrikaları’ndan kaynaklanan kirliliğin çocuğunun ölümüne neden olduğunu söyledi.
e-Devlet ile Giriş Yap
Giriş yapmak istediğiniz kullanıcı çeşidini belirleyerek, ‘’e-Devlet ile Giriş Yap’’ butonuna tıklayınız.